Ökölvívás

Energikusság, döntésképesség, kockázatvállalás, fegyelmezettség, önbizalom.

Néhány azokból a személyiségjegyekből, melyekkel a versenyző sikeressé válhat, kiemelkedhet egy-egy világeseményen vagy hazai bajnokságon. Mindegyik tényező javítható, erősíthető sportpszichológus támogatásával.

Az ökölvívásban kiemelten érdekes a tényezők szintje, mert miközben tele van a versenyző önbizalommal az ellenfél folyamatosan üti. A menetek során hullámvölgyek, a versenynapon a tét okozta nyomás rátelepedhetnek a sportoló teljesítményére. Kivitelezhetek egy-egy ütéskombinációt ezerszer edzésszituációban, de hogy mérkőzésen is ugyanúgy teljesítsek folyamatos koncentrációra, figyelemre és tökéletes reakcióidőre van szükség.

A Vienna Test Rendszer Ökölvívás teszt csomagjában felmérjük a versenyző összes szükséges kognitív (érzékelő) tényezőjét és sporthoz kapcsolódó személyiségjegyeit.

Felhasználható a sportágalkalmassági, kiválasztási folyamatban és a versenyzők fejlesztésében 7 éves kortól egészen a felnőtt profi sportolókig.

A szoftveres felmérés végén a sportoló, edző, sportpszichológus azonnali képet kap az egyes dimenziók helyzetéről. Az eredmények tükrében kialakítható személyes vagy csapat szintú felkészülési terv, mely edzés, verseny szituációkban, számítógépes-szimulációs programokkal vagy sportpszichológus segítségével végrehajtható.

Ökölvívás Sportpszichológiai Teszt Csomag részletei»»

Fejlesztési lehetőségek»»

Dimenziók Teszt név Teszt hossz (perc)
Figyelem
FÓKUSZÁLT FIGYELEM Signal 25
KONCENTRÁCIÓ Cog 20
Érzékelő, Gondolkodási képességek
GÁTLÁS Stroop 15
Reaktív viselkedés, vizuális funkciók
STRESSZ TOLERANCIA Dt 6
REAKCIÓIDŐ Rt 6
Sporthoz kapcsolódó személyiségjegyek
MÉRTÉKLETESSÉG, IDŐBEOSZTÁS Bfsi 12
FEGYELMEZETTSÉG
ÖNTUDATOSSÁG
AMBÍCIÓ
KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG
HIGGADTSÁG
SEGÍTŐKÉSZSÉG
NYITOTTSÁG, ELFOGADÁS
KOCKÁZATVÁLLALÁS
ÖNBIZALOM
ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS
ENERGIKUSSÁG, DINAMIZMUS
PONTOSSÁG, PRECIZITÁS Aha 11
DÖNTÉSKÉPESSÉG
IMPULZIVITÁS
ASPIRÁCIÓS, TÖREKVÉSI SZINT
TELJESÍTMÉNY IGÉNYSZINT
FRUSZTRÁCIÓ ELVISELÉS SZINT
Összesen 95