Labdarúgás

Indítások, támadások, védekezés, szögletek, szabadrúgás varriációk, büntetők. Kiélezett helyzetek, nagy téttel és rengeteg szurkolóval.

Egy-egy hiba akár végzetes is lehet a koncentrációt, figyelmet 90 vagy 120 percen keresztül kell fenntartani. Gyermek kortól eljutni egy profi szerződéshez rengeteg munkát igényel és olyan fizikai, biológiai adottságokat melyeken nehéz változtatni. Egy jó játékost, egy nyerő típust a személyisége és a kognitív (érzékelő) képességei emelhetnek ki a többiek közül. A higgadtság, önbizalom, dinamizmus, frusztráció elviselése, döntésképesség olyan dimenziók melyek átlag feletti szintje szinte már elvárás.

A kognitív tényezők közül az anticipáció, reakcióidő, stressz tolerancia vagy a fókuszált figyelem fejlesztésével nevelhető fel egy „vér profi atléta”.

A Vienna Test rendszer Labdarúgás teszt csomagjában felmérjük a sportoló összes szükséges kognitív (érzékelő) tényezőjét és sporthoz kapcsolódó személyiségjegyeit.

Felhasználható a sportágalkalmassági, kiválasztási folyamatban és a versenyzők fejlesztésében 7 éves kortól egészen a felnőtt profi sportolókig.

A szoftveres felmérés végén a sportoló, edző, sportpszichológus azonnali képet kap az egyes dimenziók helyzetéről. Az eredmények tükrében kialakítható személyes vagy csapat szintú felkészülési terv, mely edzés, verseny szituációkban, számítógépes-szimulációs programokkal vagy sportpszichológus segítségével végrehajtható.

Labdarúgás Sportpszichológiai Teszt Csomag részletei»»

Fejlesztési lehetőségek»»

Dimenziók Teszt név Teszt hossz (perc)
Figyelem
FÓKUSZÁLT FIGYELEM Signal 25
Érzékelő, Gondolkodási képességek
MOZGÁS ÉS IDŐ ÉRZÉKELÉS – Anticipáció Zba 25
RÖVID TÁVÚ MEMÓRIA Visged 13
GÁTLÁS Stroop 15
Reaktív viselkedés, vizuális funkciók
STRESSZ TOLERANCIA Dt 6
REAKCIÓIDŐ Rt 6
VIZUÁLIS ÉRZÉKELÉS, LÉNYEGLÁTÁS Pp 13
Sporthoz kapcsolódó személyiségjegyek
MÉRTÉKLETESSÉG, IDŐBEOSZTÁS Bfsi 12
FEGYELMEZETTSÉG
ÖNTUDATOSSÁG
AMBÍCIÓ
KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG
HIGGADTSÁG
SEGÍTŐKÉSZSÉG
NYITOTTSÁG, ELFOGADÁS
KOCKÁZATVÁLLALÁS
ÖNBIZALOM
ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS
ENERGIKUSSÁG, DINAMIZMUS
PONTOSSÁG, PRECIZITÁS Aha 11
DÖNTÉSKÉPESSÉG
IMPULZIVITÁS
ASPIRÁCIÓS, TÖREKVÉSI SZINT
TELJESÍTMÉNY IGÉNYSZINT
FRUSZTRÁCIÓ ELVISELÉS SZINT
Összesen 126