Kézilabda

Védekezés, támadás variációk, figurák. Indítások, lerohanások, elzárások, blokkolások. Örült tempó két félidőn át.

A kézilabda nem csak tökéletes fizikai felkészültséget, megfelelő testi adottságokat követel meg. Csapatjáték révén nem mindegy, hogy egy-egy játékos milyen személyiségjegyekkel rendelkezik, hogyan illeszkedik be egy közösségbe. Az érdekérvényesítési képesség, döntésképesség, önbizalom, segítőkészség, kockázatvállalás mind-mind olyan dimenziók, melyek mentén kialakul, hogy ki dobhatja a heteseket, kire bízzuk az utolsó perces dobásokat vagy kit válasszunk csapatkapitánynak.

A kognitív (érzékelő) tényezők megfelelő szintjei emelik ki a legjobb kapusokat, szélsőket, irányítókat a többiek közül. A mérkőzés egészében fenntartott figyelem, az indításokhoz elengedhetetlen ütemérzék, a lényeglátás vagy a stressz tolerancia olyan fejleszthető területek, amik más dimenzióba helyezhetik a játékos teljesítményét.

A Vienna Test Rendszer Kézilabda tesztcsomagja a játékosok állapotát, képességeit és személyiségjegyeit vizsgálja meg és ad segítséget az egyes területek fejlesztésében.

Felhasználható a sportágalkalmassági, kiválasztási folyamatban és a versenyzők fejlesztésében 7 éves kortól egészen a felnőtt profi pilótákig.

A szoftveres felmérés végén a játékos, edző, sportpszichológus azonnali képet kap az egyes dimenziók helyzetéről. Az eredmények tükrében kialakítható egy személyes vagy csapat szintű felkészülési terv, mely edzés, verseny szituációkban, számítógépes szimulációs programokkal, sportpszichológussal végrehajtható.

Kézilabda Sportpszichológiai Teszt Csomag részletei»»

Fejlesztési lehetőségek»»

Dimenziók Teszt név Teszt hossz (perc)
Figyelem
FÓKUSZÁLT FIGYELEM Signal 25
Érzékelő, Gondolkodási képességek
MOZGÁS ÉS IDŐ ÉRZÉKELÉS – Anticipáció Zba 25
RÖVID TÁVÚ MEMÓRIA Visged 13
GÁTLÁS Stroop 15
Reaktív viselkedés, vizuális funkciók
STRESSZ TOLERANCIA Dt 6
REAKCIÓIDŐ Rt 6
VIZUÁLIS ÉRZÉKELÉS, LÉNYEGLÁTÁS Pp 13
Sporthoz kapcsolódó személyiségjegyek
MÉRTÉKLETESSÉG, IDŐBEOSZTÁS Bfsi 12
FEGYELMEZETTSÉG
ÖNTUDATOSSÁG
AMBÍCIÓ
KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG
HIGGADTSÁG
SEGÍTŐKÉSZSÉG
NYITOTTSÁG, ELFOGADÁS
KOCKÁZATVÁLLALÁS
ÖNBIZALOM
ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS
ENERGIKUSSÁG, DINAMIZMUS
PONTOSSÁG, PRECIZITÁS Aha 11
DÖNTÉSKÉPESSÉG
IMPULZIVITÁS
ASPIRÁCIÓS, TÖREKVÉSI SZINT
TELJESÍTMÉNY IGÉNYSZINT
FRUSZTRÁCIÓ ELVISELÉS SZINT
Összesen 126