Jégkorong

A 21. Század sportja. Embertpróbáló erő, sebesség, dinamizmus. Rohanás, pihegés, rohanás, ütközések, bulik, palánkraszorítás. Csapatjáték egyéni villanásokkal.

Egy hokisnak el kell sajátítani a tökéletes korcsolyázást, ütéstechnikákat, passzokat, miközben a csapatsportok közül a leggyorsabban száguldoznak körülötte az ellenfelek.

Koncentrálni kell 3 harmadon gyakran 2 órán keresztül. Fáradtan, savasodva is pontos passzokkal, megfelelő ütemben kell indítani, érkezni, felidézni a figurákat, feldolgozni az ellenfél fricskáit. Figyelem, anticipáció, memória, stressz tolerancia, lényeglátás képessége tehetik nagyá a játékost. Mindezen kognitív (érzékelő) tényezők már gyermek kortól mérhetőek és fejleszthetőek még a felnőtt, profi játékosok esetén is. A sporthoz kapcsolódó személyiségjegyek pedig meghatározzák, hogy egy-egy játékos hogyan illeszkedhet be a csapatba, mennyire „érett” magas szintű teljesítményre.

A Vienna Test rendszer Jégkorong teszt csomagjában felmérjük a versenyző összes szükséges kognitív (érzékelő) tényezőjét és sporthoz kapcsolódó személyiségjegyeit.

Felhasználható a sportágalkalmassági, kiválasztási folyamatban és a versenyzők fejlesztésében 7 éves kortól egészen a felnőtt profi sportolókig.

A szoftveres felmérés végén a sportoló, edző, sportpszichológus azonnali képet kap az egyes dimenziók helyzetéről. Az eredmények tükrében kialakítható személyes vagy csapat szintú felkészülési terv, mely edzés, verseny szituációkban, számítógépes-szimulációs programokkal vagy sportpszichológus segítségével végrehajtható.

Jégkorong Sportpszichológiai Teszt Csomag részletei»»

Fejlesztési lehetőségek»»

Dimenziók Teszt név Teszt hossz (perc)
Figyelem
FÓKUSZÁLT FIGYELEM Signal 25
Érzékelő, Gondolkodási képességek
MOZGÁS ÉS IDŐ ÉRZÉKELÉS – Anticipáció Zba 25
RÖVID TÁVÚ MEMÓRIA Visged 13
GÁTLÁS Stroop 15
Reaktív viselkedés, vizuális funkciók
STRESSZ TOLERANCIA Dt 6
REAKCIÓIDŐ Rt 6
VIZUÁLIS ÉRZÉKELÉS, LÉNYEGLÁTÁS Lvt 13
Sporthoz kapcsolódó személyiségjegyek
MÉRTÉKLETESSÉG, IDŐBEOSZTÁS Bfsi 12
FEGYELMEZETTSÉG
ÖNTUDATOSSÁG
AMBÍCIÓ
KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG
HIGGADTSÁG
SEGÍTŐKÉSZSÉG
NYITOTTSÁG, ELFOGADÁS
KOCKÁZATVÁLLALÁS
ÖNBIZALOM
ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS
ENERGIKUSSÁG, DINAMIZMUS
PONTOSSÁG, PRECIZITÁS Aha 11
DÖNTÉSKÉPESSÉG
IMPULZIVITÁS
ASPIRÁCIÓS, TÖREKVÉSI SZINT
TELJESÍTMÉNY IGÉNYSZINT
FRUSZTRÁCIÓ ELVISELÉS SZINT
Összesen 126