Evezés

Hoppolás, hajó berúgása, szomszéd pályán haladó ellenfél sebességének becslése, hullámok, szélirány, rajt apátia, nézők, edzői utasítások- tényezők melyek hatással vannak a teljesítményre egy-egy verseny alatt.

Kezelésük megfelelő figyelmi szinttel, stressz toleranciával, perifériális látással, anticipációs készséggel megoldható. Ezek a tényezők ráadásul mind-mind fejleszthetőek nemcsak gyermek korban, hanem érett profi sportolóknál is.

A sporthoz kapcsolódó személyiségjegyek, öntudatosság, ambíció, fegyelem, impulzivitás segítik a megfelelő csapathajó kialakítását és az igazi versenyző típusok megtalálását.

A Vienna Test Rendszer Evezős teszt csomagjában felmérjük a versenyző összes szükséges kognitív (érzékelő) tényezőjét és sporthoz kapcsolódó személyiségjegyeit.

Felhasználható a sportágalkalmassági, kiválasztási folyamatban és a versenyzők fejlesztésében 7 éves kortól egészen a felnőtt profi sportolókig.

A szoftveres felmérés végén a sportoló, edző, sportpszichológus azonnali képet kap az egyes dimenziók helyzetéről. Az eredmények tükrében kialakítható személyes vagy csapat szintú felkészülési terv, mely edzés, verseny szituációkban, számítógépes-szimulációs programokkal vagy sportpszichológus segítségével végrehajtható.

Evezés Sportpszichológiai Teszt Csomag részletei»»

Fejlesztési lehetőségek»»

Dimenziók Teszt név Teszt hossz (perc)
Figyelem
FÓKUSZÁLT FIGYELEM Signal 25
Érzékelő, Gondolkodási képességek
MOZGÁS ÉS IDŐ ÉRZÉKELÉS – Anticipáció Zba 25
GÁTLÁS Stroop 15
Reaktív viselkedés, vizuális funkciók
STRESSZ TOLERANCIA Dt 6
REAKCIÓIDŐ Rt 6
VIZUÁLIS ÉSZLELÉS Lvt 15
LÁTÓTÉR, PERIFÉRIÁS ÉRZÉKELÉS Pp 15
Sporthoz kapcsolódó személyiségjegyek
MÉRTÉKLETESSÉG, IDŐBEOSZTÁS Bfsi 12
FEGYELMEZETTSÉG
ÖNTUDATOSSÁG
AMBÍCIÓ
KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG
HIGGADTSÁG
SEGÍTŐKÉSZSÉG
NYITOTTSÁG, ELFOGADÁS
KOCKÁZATVÁLLALÁS
ÖNBIZALOM
ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS
ENERGIKUSSÁG, DINAMIZMUS
PONTOSSÁG, PRECIZITÁS Aha 11
DÖNTÉSKÉPESSÉG
IMPULZIVITÁS
ASPIRÁCIÓS, TÖREKVÉSI SZINT
TELJESÍTMÉNY IGÉNYSZINT
FRUSZTRÁCIÓ ELVISELÉS SZINT
Összesen 110