Birkózás

A versenyzők fellépnek a sárga szőnyegre. Zsúfolásig megtelt terem, előkészített taktika, begyakorolt fogások. A menetekben azonban jöhetnek a hullámvölgyek, egy-egy rossz mozdulat, döntés vagy a tökéletes helyzetfelismerés azonnal döntésreviheti a párharc kimenetlét. Fenntartott figyelemmel és koncentrációval, megfelelő légzéssel folyamatosan „éles” lehet a birkozó, századmásodpercen belül reagálhat, indíthat támadást.

Hideg fejjel kiküszöbölheti az ellenfél fricskáit, gyorsan elfelejtheti az ellenfél szerzett pontjait és a következő pillanat lehetőségeit kihasználhatja.

Stressz helyzetek kezelésével nagy tét mellett is magabiztos lehet akár a döntő utolsó menetében is, a nagy súly nem befolyásolja reakcióidejét, döntéseit.

A Vienna Teszt által összeállított Bírkózó csomagban felmérjük a versenyző összes szükséges kognitív (érzékelő) tényezőjét és sporthoz kapcsolódó személyiségjegyeit.

Felhasználható a sportágalkalmassági, kiválasztási folyamatban és a versenyzők fejlesztésében 7 éves kortól egészen a felnőtt profi játékosokig.

A szoftveres felmérés végén a sportoló, edző, sportpszichológus azonnali képet kap az egyes dimenziók helyzetéről. Az eredmények tükrében kialakítható egy személyes vagy csapat szintú felkészülési terv, mely edzés, verseny szituációkban, számítógépes szimulációs programokkal vagy sportpszichológussal végrehajtható.

Birkózó Sportpszichológiai Teszt Csomag részletei»»

Fejlesztési lehetőségek»»

Dimenziók Teszt név Teszt hossz (perc)
Figyelem
FÓKUSZÁLT FIGYELEM Signal 25
KONCENTRÁCIÓ Cog 20
Érzékelő, Gondolkodási képességek
GÁTLÁS Stroop 15
Reaktív viselkedés, vizuális funkciók
REAKCIÓIDŐ Rt 6
STRESSZ TOLERANCIA Dt 6
Sporthoz kapcsolódó személyiségjegyek
MÉRTÉKLETESSÉG, IDŐBEOSZTÁS Bfsi 12
FEGYELMEZETTSÉG
ÖNTUDATOSSÁG
AMBÍCIÓ
KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG
HIGGADTSÁG
SEGÍTŐKÉSZSÉG
NYITOTTSÁG, ELFOGADÁS
KOCKÁZATVÁLLALÁS
ÖNBIZALOM
ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS
ENERGIKUSSÁG, DINAMIZMUS
PONTOSSÁG, PRECIZITÁS Aha 11
DÖNTÉSKÉPESSÉG
IMPULZIVITÁS
ASPIRÁCIÓS, TÖREKVÉSI SZINT
TELJESÍTMÉNY IGÉNYSZINT
FRUSZTRÁCIÓ ELVISELÉS SZINT
Összesen 95